top of page

İçerik Üretim Sürecinde Hedef Kitlenizin Tercihlerini Anlayın

Güncelleme tarihi: 31 Tem 2023

Çünkü herhangi ürün, hizmet veya marka konularında hedef kitlenizin tercihi, sizin seçimlerinizle aynı doğrultuda olacaktır. Bu husus hakkında şampuan örneği üzerinden gidelim. Şampuan satın almak için arama motorunda gezen bir tüketici hangi faktörler üzerinden araştırma yapabilir?



Fiyat, özellikler ve marka gibi etkenler arasında baskın olan unsur hangisidir? Şampuan ile ilgili bir içerik oluştururken bu tip soruları kendinize sormalısınız. Böylece hedef kitlenize hitap edebilecek içerikler üretebilir, tüketicinin ilgisini çekebilecek niş konuları da rahatlıkla bulabilirsiniz.

İç ve Dış Linkler


İç ve dış linkler dijital içeriklerin olmazsa olmazıdır.”

Metninizin bütünlüğünü bozmadan vereceğiniz iç ve dış linklerle hedef kitlenizi başka ürünlere yönlendirebilirsiniz. Fakat içeriğinizde link vermeden önce birkaç noktaya mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. İlk olarak yerleştireceğiniz linkin içeriğinizle benzer konularda olması gerekli.


İçeriğinizin Teknik Unsurları


İçerik üretimi ve yönetiminde yazınızın kusursuz görünmesi için dengeli görünmesi de oldukça önemli. Bunun için içeriğinizi oluştururken paragraf uzunluğuna ve kelime sayısına dikkat etmeniz gerekiyor.

Online İçerik Üretim Süreci


İçeriğinize Uygun Bir Yazı Diliyle İlerleyin.”

Etkin bir içerik oluşturmak için yaratıcılık ve hedef kitle konularının ne kadar önemli olduğunu belirttik. Şimdi ise önemli unsurlar arasında yer alan farklı içerikler üzerinden söylem çeşitlerine de değineceğiz.


Metin ve Kelimeler


Çünkü iyi bir içerik üreticisi yazım sürecinde dili profesyonel bir şekilde kullanabilmeli. Web sitelerine üreteceğiniz içerikler yazı tipleri ve kelime sayılarıyla farklılaşabiliyor. Blog, ürün tanıtımı, kategori yazısı ve marka içeriklerini doğru yazı diliyle aktarmanız gerekiyor. Örneğin kategori ve ürün tanıtımlarında daha ciddi bir dil kullanmak, bilgileri doğru bir biçimde aktarmanızı sağlar.

6 görüntüleme0 yorum

Discover clics solution for the efficient marketer

More clics

Never miss an update

Thanks for submitting!

bottom of page